Közösségi élményekben utazunk!

Digitális Jólét Program Pont

Könyvtárunkban elérhető a Digitális Jóléti Program Pont (DJP) szolgáltatás is, amelyet korábban e-Magyarország Pontként ismerhettek az állampolgárok. Ezen szolgáltatásunkon belül hálózatfejlesztésre is nyújtottunk be pályázatot (GINOP-3.3.1-16-2016-00001), mely pozitív elbírálásban részesült. A következő eszközök állnak rendelkezésre jelenleg: 

  • 3 db laptop és a szükséges szoftverek
  • 2 db tablet
  • 2 db okostelefon
  • 1 db projektor
  • 1 db multifunkcionális eszköz (nyomtató, fax, fénymásoló)
  • router

A fenti eszközöket igény esetén a Művelődési Ház területén téritésmentesen lehet használni. A szolgáltatást hétköznap 9-17 óra között lehet igénybe venni.


 

Hálózatfejlesztési pályázatunkban az alábbi programok megvalósítását is vállaltuk:

'E-Kosodom’: Az 50év felettiek még nem részesült informatikai alapoktatásban, az új és újabb infokommunikációs eszközök és rendszerek, az online közösségi csatornák idegenek számukra. +lőadásainkkal segítséget nyújtottunk: mind a hardverek, mind a szoftverek területén felvérteztük az érdeklődőket annyi tudással, hogy magabiztosan használhassák az eszközeiket, a közösségi oldalak használata során pedig elértük, hogy magabiztosan tudják kezelni az egyes platformokat. Így nem csak offline, de online is gördülékenyen tudnak majd kapcsolatot tartani az ismerőseikkel, rokonaikkal.

A ’Lájkoló’ programunkkal az 50 év felettiek és a 25 éves, pályakezdő réteg igényeit igyekeztünk kielégíteni. Mindkét csoport szeretné jobban érteni és alkalmazni az online felületek adta lehetőségeket. Előadásaink során megmutattuk nekik, hol tudnak érdekes, friss, kreatív ötleteket, projekteket megtekinteni, amelyeket maguk is fel tudnak használni, vagy azok alapján saját ötlettel előállni. Megtanítottuk azt is, hogyan lehet a közösségi oldalakon aktív csoportokat kialakítani, amelyek pozitív visszajelzéseket, építő jellegű kritikákat mentén segítik az egyének életét.

Az ’eKereskedelem közérthetően’ programunkkal a 25 év alatti, pályakezdő és az 50 év felettiek csoportját hoztuk közelebb az online üzleti lehetőségekkel. Mindkét korosztály számára komoly lehetőségeket tartogat ez a terület, de eltérő okokból egyik célcsoport sem ismeri igazán ezeket. Így erre az igényre reagálva, előadásinkkal segítséget nyújtottunk számukra, hogy könnyebben elinduljanak az elektronikus üzleti ügyintézésben és magabiztosan használják az online lehetőségeket.

Ezek a programok már lezárultak, jelenleg csoportos foglalkozásként heti rendszerességgel zajló informatika szakkört biztosítunk az érdeklődők számára. A részletekért keressék munkatársunkat: Gabányi Ferenc, DJP mentor, 42/504-490, nyiregyhaza@vokevmh.hu.